dimarts, 19 de novembre del 2013

"El tertulià de Sálvame" (Gent Tòxica 5)



M'hagués agradat posar noms i congnoms a aquest agent viral. Però, m'estimo el meu treball i per desgràcia tinc, com la major part dels mortals, una hipotèca que pagar.

És per això, que dedico aquest petit article a una sèrie de personatges que hem provoquen vergonya aliena i que crec que encaixen be en el perfil si ho mirem de manera global.

No hi ha gent més odiosa i alhora temuda que una persona HUMILIADORA. Suposo que és per això, que sento "coragror" quan en alguna ocasió veig imatges de programes "made in T5" com el famós Sálvame on aparentment tots els tertulians mantenen entre si una relació laborar i d'amistat, però, que alhora en públic es dediquen a treure les misèries d'uns i altres.

Una corralina plena d'humiliadors a sou on tots i cadascun d'ells disfruta rebaixant fins a desequilibrar emocionalment la seva "presa". 

I és que l'humiliador troba l'autèntic plaer acarnissant-se sobre a aquella o aquelles persones a les quals vol malmetre.

Menteix quan simula ser el nostre amic i fins i tot es mostra disposat a ajudar-nos, però, en veritat només fa que recopilar informació vers els nostres defectes i febleses per tal de fer-nos quedar malament a ulls dels demés.

Mai es mostrarà tal i com és, no es traurà mai la màscara que amaga la seva maldat, a no ser que aconsegueixi una posició de superioritat cap a nosaltres. Arribat aquest moment si, no dubte ni un segon en arribar fins i tot a l'insult explícit i a la humiliació frontal. 

Una persona d'aquest calibre s'ha de vigilar amb atenció, doncs sovint ens envia de forma constant una sèrie de "missatges" que poden crear-nos un sentiment d'inferioritat que ens deixaria exposats del tot al seu domini i ens tindria a les seves mans per a fer de nosaltres el que volgués.

De manipulació hàbil i potent, l'humiliador, pot condicionar la nostra vida quotidiana amb la seva actitud que fins i tot ens podríem arribar a autoconvéncer que allò que fa, ho fa per un be nostre.

Vigileu també amb el "jefe col·lega". Un cap relativament jove, amb un currílum d'ascensos en un breu espai de temps i que des del primer dia sense haber-hi creuat mai la paraula és fa l'amic, doncs per poder continuar ascendint i tapar la seva exagerada incompetència farà de l'humiliació a les vostres esquenes, la seva única arma per a trepar fins aconseguir el seu objectiu o recompensa.