dimecres, 6 de novembre del 2013

Si us plau malfactor, és pot detenir vostè mateix?

Arran de la detenció per part dels Mossos d'Esquadra d'un empresari de Barcelona que va acabar amb la mort d'aquest, vull expressar el meu major respecte per la difícil tasca de la policia catalana i el meu enuig més fervent pels continus atacs que aquesta rep per part d'alguns mitjans de comunicació, polítics i certa part de la societat.

Cert és que s'ha de lamentar profundament el desenllaç final d'aquella detenció, però, molt més cert és que detencions com aquestes, en les quals t'has d'enfrontar a individus corpulents, exaltats i violents són molt habituals i és normal doncs que per poder reduir i immobilitzar a delinqüents així, s'utilitzi la força de més d'una dotació policial davant la resposta poc col·laborativa d'aquell a qui se li ha de ficar unes manilles.

L'actuació, un cop vist el vídeo un cop i un altre, no em sembla en cap lloc desmesurada. En les imatges es pot veure al detingut al terra com es mou de forma agressiva i violenta (cal recordar la corpulència i força d'aquest) , cosa que vol dir que tot i estar reduït, no està immobilitzat.

Els crits que se senten per part d'aquest, són totalment normals en una persona que es nega a ser detingut i no són pas provocats per la violència dels Mossos que han d'emprar, tal i com ens vol fer veure la jutgessa que instrueix el cas. No són crits d'agonia com reflecteix sa Il·lustrissima, són crits d'impotència, ràbia i agressivitat d'ell mateix contra dels agents.

Potser a més d'un els hi pot semblar que estic justificant certes accions que es veuen el vídeo, res més lluny de la realitat, però, cal dir que els cops que els Mossos donen al detingut, en cap moment poden tenir la força suficient com per que aquest perdi la vida.

Mala praxi? Els cops gratuïts sobren. Cert. Però, la realitat del carrer és aquesta, i aquells que han confeccionat l'informe, el CNP, saben perfectament dins seu que l'actuació policial correspon malauradament a una realitat provocada no per la policia, sinó, per aquell que ofereix resistència. De fet el CNP n'és un clar exemple d'aquestes "males praxis".

Ara tots apunten cap als Mossos, de fet ja des de l'època Saura, aquest cos policial ha estat el blanc de moltes crítiques, molts cops infundades o malintencionades.

Començant pel Sr. Cuní, tertulians que saben de tot i acabant per polítics com la Sra. Sanchez-Camacho o els mateixos d'ICV i les CUP, farien be de ser molt més prudents alhora de fer judicis enverinats quan mai, mai han estat al carrer vivint en primera persona, els actes violents que dia a dia la policia ha de sofrir.

Ara gràcies a tots ells, els Mossos no poden fer la seva feina com els hi correspon, doncs un cop alimentat l'odi cap a aquest col·lectiu, ens trobem amb situacions com les del cap de setmana passat on un home amb un ganivet que es trobava amenaçant en un bar, no va poder ser detingut "gràcies" a l'actuació en massa d'alguns veïns.

Excel·lent!!

A vegades a un li agafen ganes de dir: senyors, si tenen problemes truquin a aquests que tant critiquen als Mossos que la policia ja n'està tipa de ser qüestionada injustament.

Entre males praxis, pilotes de goma, kubotans, etc... Els Mossos hauran de dissoldre manifestants violents amb escopinades i fer que els delinqüents s'autodetinguin (si volen clar).

Senyors meus, tinguin clar una cosa. La policia té una funció preventiva, però, el 90 % de les seves actuacions són i han de ser repressives ja que així ho mereix habitualment la situació en la que han d'actuar.

Deixin d'utilitzar-los com un ninot de fira i deixin de jugar al pim-pam-pum ja sigui per interessos polítics o empresarials, intentant a veure si ven més diaris o li puja el "share" televisiu.

I recordin que en l'escut de l'uniforme sota de Mossos d'Esquadra, hi posa policia, no germanetes de la caritat.