dimecres, 5 de novembre del 2008

Know How Transfer al Parlament de Catalunya


Els presidents locals de la Jove Cambra Internacional de Catalunya (JCI) van conviure amb diputats durant dues jornades de treball dels parlamentaris, dijous 16 i divendres 17 d’octubre, per conèixer de prop l’activitat que duen a terme. El projecte, amb el títol “Know How Transfer", és la primera vegada que es fa.


Una quinzena de membres de la Jove Cambra Internacional de Catalunya (JCI) conviuen tot avui i també demà amb diferents diputats de la cambra, als qui acompanyen en les seves jornades de treball per conèixer de prop l’activitat que duen a terme, en el marc del projecte “Coneixements i experiències”, que es fa per primera vegada.


Cada un dels membres de l’associació de joves emprenedors té assignat un diputat a qui acompanya al llarg de la seva jornada d’activitat parlamentària a la cambra o arreu del territori. La majoria dels participants són presidents locals de les diverses joves cambres de Catalunya, i a l’hora de fer les parelles s’ha prioritzat que el diputat fos de la mateixa demarcació que el jove.


La iniciativa, l’ha impulsada la mateixa JCI de Catalunya i ha estat molt ben rebuda pel Parlament, que l’organitza conjuntament amb l’entitat. Els diputats que hi participen són: Meritxell Borràs, Carles Pellicer, Carles Puigdemont, Meritxell Ruiz i Josep Rull, de CiU; Mila Arcarons, Josep Casajuana, Roberto Edgardo Labandera, Rocío Martínez-Sampere i Flora Vilalta, del PSC-CpC; Sergi de los Ríos i Marina Llansana, d’ERC; Rafael López, del PPC; Laia Ortiz, d’ICV-EUiA, i José Domingo, del Grup Mixt.


La JCI de Catalunya és una entitat de joves emprenedors d’entre divuit i quaranta anys d’arreu del país, reconeguda a escala mundial com a federació catalana afiliada a la Junior Chamber International. Amb aquest projecte l’entitat catalana ha volgut traslladar al Parlament el projecte “Know how transfer”, que es fa a Brussel·les i en què els membres de la Junior Chamber International d’arreu d’Europa poden acompanyar eurodiputats durant un dia de treball.


Benach reivindica la “bona feina” dels diputats.


El programa “Coneixements i experiències” s’ha posat en marxa aquest matí. Primer, els membres de la JCI han visitat la seu parlamentària, i tot seguit s’han trobat amb els diputats en una primera presentació conjunta. A continuació, els joves han començat el seguiment del treball dels diputats, i molts han assistit a les comissions de Justícia, Dret i Seguretat Ciutadana i d’Educació i Universitats, en la qual ha comparegut el conseller Ernest Maragall, que els ha donat la benvinguda i ha expressat la confiança que amb aquest projecte“arribin a la conclusió que aquest món té a veure amb el seu, d’alguna manera”.


Al migdia, el president, Ernest Benach, ha rebut tots els participants en l’experiència, de què ha destacat que permet als diputats “compartir i relacionar-se” amb la societat civil i que també “posa en valor la feina que fan” els parlamentaris. Benach ha reivindicat “la bona feina que fan els diputats, amb esperit i ganes de servei al país”, i ha demanat als emprenedors que contribueixin a donar-la a conèixer. El president també ha defensat que en moments de crisi Catalunya ha d’aplicar “els valors que tenim com a país”, com “el valor del treball i la cultura de l’estalvi” i l’“afany emprenedor”.


El president de la JCI de Catalunya, Gerard Monguió, ha celebrat la “magnífica oportunitat” que tenen els seus membres de “poder aprendre” dels “polítics que treballen per la comunitat des d’un punt de vista més institucional”, i ha expressat la seva voluntat que el projecte tingui “continuïtat en el temps”. D’altra banda, Bert Christmann, que dirigeix el projecte “Know how transfer” a Brussel·les, ha agraït a la cambra que hagi “obert les portes” per posar en marxa la iniciativa a escala catalana.